Connect with us

Γνώμες

Αμερικανικές εκλογές και οι προεκτάσεις τους

Published

on

Γράφει ο Δημήτρης Γκιώνης

Αν και δε δηλώνω ειδικός επι των αμερικανικών εκλογών. Είναι τέτοια η επικαιρότητα και τα γεγονότα που δε μπορώ να αποφύγω να καταθέσω το σχόλιο μου. Δυστυχώς για καποιους με ολίγη καυστικότητα.

Παρακολουθώντας κατά διαστήματα την εσωτερική επικαιρότητα των USA , και την εξωτερική τους πολιτική, ειδικότερα στη Λεκάνη της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, όσο και αν προσπάθησα κατά τη θητεία του Ντόναλντ , ΔΕΝ αναγνώρισα κανένα σύμμαχο έστω τύποις.

Κατά τη διακυβέρνηση του ‘Αντισυστημικού’ παίκτη του γκολφ και του real estate, είδα τον Σουλτάνο της γειτονιάς μας, να απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία , που δε μπόρεσε να μετριάσει κανένας Παιατ η Πομπεο.

Είδα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μου να επιδίδονται σε εξοπλιστικό μαραθώνιο, αγοράζοντας οτιδήποτε διαθέσιμο καινούριο και μεταχειρισμένο σαν να αγοράζεις αντισηπτικά κατά τη διάρκεια του COVID. Πληρώνοντας και περι το 1.500.000 ευρώ ημερησίως για τη κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων, για να μην βρεθούν προ τετελεσμένων από το ‘σύμμαχο τους ’ στο ΝΑΤΟ. (Ανοιχτό ακόμη)

Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Από παιδί θυμάμαι πάντα τις USA να ξεστοκαρουν δολάρια / βόμβες / δικτατορικές ηγεσίες για να ‘ρυθμίζουν’ την αγορά και να φουσκώνουν λίγο τα @ρχ!δ!@ του Ταύρου της NY, εκεί λίγο πριν το battery park. Θυμάμαι θέριευα λίγο, μόλις άκουγα τον ρολο του ‘πλανηταρχη’ που στα μάτια μου ήταν κάτι σαν τον Ex officio ‘captain planet’.
Αργότερα κατάλαβα ότι η διεισδυτικοτητα τους σε επίπεδο πολιτικών , οικονομικών, στρατιωτικών επιχειρήσεων ήταν μέρος της πολιτικής που εφήρμοζε το κράτος των USA , ανεξαρτήτως προεδρεύοντος.

Και ξαφνικά εγενετο φως με τον ‘αντισυστημικό’ ξανθομαλη που αποτύπωνε τις προεκτάσεις του ‘American civiliant ’ , που εμπεριέχει τους cliche όρους muscular, ‘make America great again’ patriot , god bless America, etc.

Ο ξανθομάλλης λοιπόν, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Αμερικής μετά από πολλά συναπτά έτη, που ήθελε τον τίτλο του προέδρου της USA, και όχι του Captain Planet.
Έπαιξε λοιπόν στα οικονομικά χαρακτηριστικά, που τον βόλεψαν τύπου ‘ αφού δε μπορώ να παραξω αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές CO2 , γιατί να συμμετέχω σε δεσμεύσεις ;
‘Αφού δε συμφέρει να κουραρω ιατρικά τους φτωχούς γιατί να δαπανώ χρήματα για να τους σώσω ; Και πολλά αλλά.

Αφού λοιπόν σκοτώνουμε και μερικούς μαύρους για να τιμήσουμε το εθιμικό μας συναίσθημα ρυθμίζουμε την εσωτερική αγορά με σκοπό να αυγατίζουν τα χρήματα εκείνων που έχουν. Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για χώρα με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και ταξικές διάφορες.

Στην εξωτερική πολιτική, παρεμβάσεις αναίμακτες για τους Αμερικανους. ‘Κανταιφ Πραξικόπημα’, χρήση Κούρδων για να ροκανίσουνε το ISIS, και bussiness. Τώρα πουλάμε τους κοΥρδους, μα όχι εντάξει ας τους ξανά μαζέψουμε, Οικονομικές κοινοπραξίες και αγάπες με το Σουλτάνο.

Χορτάσαμε Παρεμβατικές δηλώσεις υπό το αμερικανικό φάντασμα του παρελθόντος και το maracana, ελεύθερο σε κάθε ενδιαφερόμενο που δε θίγει τα συμφέροντα μας , και πάντα έξω από τους διεθνείς οργανισμούς.

Για την Ελλάδα, Έβρος , ροη μεταναστών, απειλές και παρεμβάσεις του σουλτάνου στα πλαίσια αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Λίγο έλειψε να τον τρατάρουμε φοντανακι σε κάποιο από τα ελληνικά εδάφη. Ο πλανητάρχης αδιάφορος. Κουγκι (υπερβολή; ) το Ναγκόρνο , η Συρια , η Λιβυη , Οι κουρδοι. Σημασία λοιπόν δεν έχουν οι νεκροί , αλλά ότι δε συμμετείχε σε πόλεμο ; (Λες και ο Άσαντ πολεμάει μόνος, η ο χαφταρ τον εαυτό του)

Οι δημοκρατικοί, βλέποντας ότι ο Ντόναλντ, θα κάνει πάρτυ, επέλεξαν να ‘κάψουν’ με ήττα έναν εκπρόσωπο που ηλικιακά βρίσκεται στο extra mile Και ως αναπάντεχο γεγονός, ήρθε εξ ανατολών, ο COVID , και τάραξε τα νερά του μισογύνη, αθυρόστομου, αγενή Ντόναλντ που πρότεινε τη κατανάλωση χλωρίνης στους cowboys της αμερικανικής εξοχής.

Ο ιός πολιτικοποιήθηκε και πήρε διαστασεις στο εγχώριο κοινό. Τότε έπεσε πολύ χρήμα στο FB για να ‘ρυθμίσει’. Αποτέλεσμα ; Παρανοϊκό !

Το χρήμα που έπεσε κατάφερε να πιάσει ψάρια ακόμη και χιλιάδες μίλια μακριά. Ψάρια μέχρι την Ελλάδα , που αφειδως αναμασούν το χορτάρι της ρεπουμπλικανικής προπαγάνδας με ασύστολα ψεύδη. Ο πατέρας των fake news κέρδισε κοινό!!! …για το ρολο ομως που δε κατάφερε να παίξει, αυτόν του Captain Planet.

Να τους χαίρεσαι λοιπόν Mr. Ex president. Οι ψηφοφόροι του Βελόπουλου , του Καμμένου , οι συνομωσιολογοι , οι πιστοί στην ύπαρξη των νεφελιμ, Ελοχίμ, ναιτων και ιλλουμινατοι. Οι κατήγοροι της μασονικής στοάς , των ροθτσιλντ και ροκεφελερ. Οι άπιστοι του μέγα αρχιτέκτονα του σύμπαντος. Οι believers της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το γράφουν και ΝΤΠ ( για τη πουτανια ). Οι κατήγοροι λοιπόν του κοινού της σιων σου ανήκουν.

Μηρυκάζουν με τεράστια ευκολία το χορταράκι που σπέρνεις και ταυτίζονται ωσάν νεοδημοκράτες στη τιμημένη επαρχία προ των Ελληνικών εκλογών του 81.
Τι σημασία έχει που αν τους ρωτήσεις σε ποια ήπειρο ανήκουν οι USA και δε θα ξέρουν να απαντήσουν
Τι σημασία έχει που αν τους ρωτήσεις πόσες πολιτείες έχουν οι USA που δε θα ξέρουν να απαντήσουν
Τι σημασία έχει αν τους ρωτήσεις για το δικονομικό, οικονομικό , υγειονομικό σύστημα και δε θα ξέρουν να απαντήσουν ! Σημασία έχει ένα πράγμα. Ντόναλντ Θεέ πάρε τη ΠΑΕ. Το παιδί του λαού (?).

Η τσίμπλα όμως, τους έχει φέρει σε σημείο, να αγνοούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα δεν συμπορεύονται με τα αμερικανικά υπό την ηγεσία του ξανθομαλη. (Ψιλά γράμματα) και μείναμε εμείς να τους εξηγούμε ότι δεν υποστηρίζουμε κανένα Biden. Ότι υποστηρίζουμε τα συμφέροντα της χώρας μας σε μια επικίνδυνη περίοδο. Εις μάτην! Ένα βελασμα που άκουσα στο FB, μου έφερε στο μυαλό την οργουελικη φάρμα των ζώων.

Εις μάτην σύντροφοι. Τα κατάλοιπα του εμφυλίου κάπου τροποποίησαν το δεοξυριβονουκλεικο οξύ σας, και χτυπάει error 404, στο πολιτικό σας αισθητήριο.
ΝΟΘΕΙΑ είπαν 7 σοφοί και ένας ταξιτζής . Μα ήταν μπροστά κατά πολύ !
Παλικάρι μου δε με παρακολουθείς όμως ‘

Ο COVID πολιτοκοποιηθηκε! Δηλαδή ; Οι οπαδοί του Ντόναλντ πήγαν και ψήφισαν δια ζώσης. Πολλοί δημοκρατικοί όμως έστειλαν επιστολική ψήφο! Ναι σωστά κατάλαβες η επιστολική ψήφος δεν έχει να κάνει με το ‘ιεραποστολικό’ αλλά με την ψήφο δια επιστολής ?. Άρα λογικό όταν έφτασε η ώρα να μετρηθούν… τα αποτελέσματα, άλλαζαν σαν να είχες πειράξει το σύστημα snipe του Mexico τον καιρό του καρτέλ του Mexico.

Θέλετε να σας αποκαλύψω πως θα είχε αποφευχθεί αυτό ; Πολύ απλά αν ο Ντόναλντ δεν έκανε αυτές τις μλκς με τον COVID.

Η τιμωρία ήρθε από την φαρμακαγορα… πολύ απλά καθυστέρησαν τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο του COVID και του στέρησαν τη δυνατότητα να καρπωθεί κάτι, που ναι μεν δεν ήταν δικό του , αλλά με το μηχανισμό του , ίσα που θα μας έλεγαν ότι το ανακάλυψε ο ίδιος!

Αποτέλεσμα : ωρύεται για ΝΟΘΕΙΑ. Εμενα το ένστικτο μου λεει, ότι επικαλείται τη ‘νοθεία’ προκειμένου να πάρει συμφωνία για τις ποινικές εκκρεμότητες του, και μόλις αυτό διευθετηθεί , θα έρθει μεγαλοπρεπής κυβίστηση, η οποια θα περιλαμβάνει και την υποψηφιότητα του για τις επόμενες.

Για αυτούς που στεναχώρησα δεν είναι προσωπικό. Είναι αμιγώς πολιτικό, όπως κάθε τι που μας περιβάλει και καθορίζει το μέλλον μας. Είναι το matrix ?

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *