Ζαχαρίας Ζούπης: 5 χρόνια από το Δημοψήφισμα-παρωδία

99293310_2580407385556842_4782622315194089472_o

Τέτοια μέρα πριν πέντε χρόνια κηρυσσόταν το περίφημα Δημοψήφισμα στο πλαίσιο της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης που έκαναν Τσίπρας – Βαρουφάκης . Ήταν ένα Δημοψήφισμα παρωδία, δίχως ερώτημα που να υφίσταται, που που έγινε με διαδικασίες ευτελιστικές για Δημοκρατία και όπου καλεστηκαμε να ψηφίσουμε με ψηφοδέλτια που το μισό κείμενο ήταν γραμμένο στα αγγλικά.

Τέτοιες ώρες οι Τράπεζες είχαν κλείσει από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , είχαν επιβληθεί capital controls και η Οικονομία πλήρωνε τον τυχοδιωκτισμό ψευτοαγωνιστών που οδηγούσαν την χώρα στον γκρεμό. Οι μέρες που μεσολάβησαν μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας θα μου μείνουν πάντα στο μυαλό για την αντιδημοκρατικότητα των υποστηρικτών του OXI. Δεν τολμούσα να γράψω μία άποψη και από κάτω 30-40 έβριζαν, με έλεγαν νενέκο, υποτακτικό του Συστήματος, ευρωλιγούρη και άλλα πολλά .Τα ίδια υπέφεραν όλοι όσοι υπερασπιστήκαμε τότε την ευρωπαική πορεία της χώρας.

Τελικά το δημοψήφισμα έγινε, το ΟΧΙ κυριάρχησε συντριπτικά, το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ μέσα σε λίγες ώρες και ο Che Guevara της Ελλάδας έγινε ο πιο μνημονιακός όλων. Μας έφερε ένα σκληρό και αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο, μας έφερε ουσιαστικά και 4ο Μνημόνιο αφού δεσμεύτηκε για επιτόκια μέχρι το 2060, δέχτηκε το Υπερταμείο για 100 χρόνια που κανείς ” υποτακτικός” δεν είχε δεχτεί, δημιούργησε ζημιά στην Οικονομία γύρω στα 80- 100 δισ. ευρώ και μας γονάτισε στην υπερφορολόγηση για τεσσεράμισυ χρόνια …. Οι δε αγωνιστές λούφαξαν – πλην κάποιων που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους διαφωνώ αλλά σέβομαι ότι άφησαν την Βουλή και τα Υπουργεία για να σώσουν την αξιοπρέπειά τους- και η Περιστέρα μας είπε ότι κάθε τέτοια μέρα κλαίει!!! Οι αγωνιστές λούφαξαν για να χορτάσουν λίγο ακόμα εξουσία.

Αυτά για την ιστορία ..
Τα γεγονότα δεν είναι και τόσο μακρινά
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , ΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΤΕ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *