15.7 C
Athens

Νέα «ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του Ισραήλ στη βόρεια Δυτική Όχθη

Must read

Οι IDF ανακοίνωσαν νυχτερινή δράση στη Σαμάρεια – Ασαφείς οι τελικοί στόχοι της επιχείρησης.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μία νέα, ευρείας κλίμακας “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Η επιχείρηση αφορά την περιοχή της βόρειας Σαμάρειας, ονομασία που χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αρχές για το συγκεκριμένο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Σε ανακοίνωσή τους οι IDF τόνισαν πως «δεν θα επιτρέψουμε να ριζώσει η τρομοκρατία στην περιοχή», ενώ ενημέρωσαν ότι η νέα επιχείρηση δεν αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης επιχείρησης που εξελίσσεται από τον Ιανουάριο του 2024 και είχε στο στόχαστρο ιδιαίτερα καταυλισμούς προσφύγων.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως πρόκειται για εντελώς νέα δράση, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους, την έκταση ή τα επόμενα στάδια της επιχείρησης.

Η Δυτική Όχθη παραμένει μία από τις πιο εύφλεκτες ζώνες της ευρύτερης σύγκρουσης, με συχνές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, συγκρούσεις με ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες και συνεχή ένταση στις πόλεις και στους καταυλισμούς.

- Advertisement -spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest article