- Με ένα νέο, ιδιαίτερα «τσουχτερό» πρόστιμο, ύψους 112.000 ευρώ, τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την UEFA, μετά από αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής (Control, Ethics and Disciplinary Body) για αγώνες του στο Europa League.
- Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξέτασε τα όσα κατέγραψαν οι παρατηρητές και οι διαιτητές στους αγώνες των «πρασίνων» με τη Βικτόρια Πλζεν και τη Ρεάλ Μπέτις, επιβάλλοντας συνολικά τριπλή «καμπάνα», η οποία θα παρακρατηθεί από τα έσοδα της ομάδας από τις διοργανώσεις της UEFA.
- Οι παραβάσεις που έφεραν το πρόστιμο Το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου επιβλήθηκε για τον αγώνα με τη Μπέτις, όπου καταγράφηκαν πολλαπλές παραβάσεις: Χρήση λέιζερ ➤ πρόστιμο 24.000€ Παρεμπόδιση διαδρόμων κοινού ➤ πρόστιμο 28.000€ Άναμμα πυροτεχνημάτων ➤ πρόστιμο 12.750€ Καθυστερημένη έναρξη αγώνα ➤ πρόστιμο 30.000€ Συνολικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το ποσό έφτασε τα 94.750 ευρώ.
Με ένα νέο, ιδιαίτερα «τσουχτερό» πρόστιμο, ύψους 112.000 ευρώ, τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την UEFA, μετά από αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής (Control, Ethics and Disciplinary Body) για αγώνες του στο Europa League.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξέτασε τα όσα κατέγραψαν οι παρατηρητές και οι διαιτητές στους αγώνες των «πρασίνων» με τη Βικτόρια Πλζεν και τη Ρεάλ Μπέτις, επιβάλλοντας συνολικά τριπλή «καμπάνα», η οποία θα παρακρατηθεί από τα έσοδα της ομάδας από τις διοργανώσεις της UEFA.
Οι παραβάσεις που έφεραν το πρόστιμο
Το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου επιβλήθηκε για τον αγώνα με τη Μπέτις, όπου καταγράφηκαν πολλαπλές παραβάσεις:
- Χρήση λέιζερ ➤ πρόστιμο 24.000€
- Παρεμπόδιση διαδρόμων κοινού ➤ πρόστιμο 28.000€
- Άναμμα πυροτεχνημάτων ➤ πρόστιμο 12.750€
- Καθυστερημένη έναρξη αγώνα ➤ πρόστιμο 30.000€
Συνολικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το ποσό έφτασε τα 94.750 ευρώ.
Παράλληλα:
- Για τον αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν στο ΟΑΚΑ επιβλήθηκε πρόστιμο 8.250€ για πυροτεχνήματα
- Για τον εκτός έδρας αγώνα στην Τσεχία, επιβλήθηκαν 9.000€ για ανάρμοστη συμπεριφορά της ομάδας
Ξεφεύγει η κατάσταση με τα πρόστιμα
Το νέο πρόστιμο έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη βαρύ οικονομικό φορτίο για τον Παναθηναϊκό, καθώς τη φετινή σεζόν (2025/26) οι «πράσινοι» έχουν ήδη πληρώσει 210.625 ευρώ σε πρόστιμα από προηγούμενους αγώνες.
Έτσι, το συνολικό ποσό για τη φετινή χρονιά εκτοξεύεται στα 322.625 ευρώ, ενώ την τελευταία τριετία τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ μέσα από 31 διαφορετικές ποινές.
Έντονος προβληματισμός
Η επαναλαμβανόμενη επιβολή προστίμων προκαλεί έντονο προβληματισμό, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και συνολικά για τη λειτουργία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το οικονομικό βάρος, σε συνδυασμό με τις συνεχείς πειθαρχικές παραβάσεις, δημιουργεί ένα περιβάλλον πίεσης ενόψει της συνέχειας.




