15.7 C
Athens

Πειραιάς: Επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στην Α’ Λαϊκή – Κατασχέθηκαν 150 κιλά ψάρια αμφιβόλου ποιότητας

Must read

Μετά από καταγγελίες του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών, ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησαν συντονισμένο έλεγχο στις παρυφές της λαϊκής.

Μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε στην Α’ Λαϊκή Αγορά Πειραιά, έπειτα από καταγγελίες του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών και προσωπική παρέμβαση του προέδρου του, Δημήτρη Γεωργιάδη.

Η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε σε στοχευμένο έλεγχο στις παρυφές της λαϊκής αγοράς, όπου δραστηριοποιούνται παράνομα πωλητές ψαριών χωρίς υγειονομικούς κανόνες και αδειοδοτήσεις.


Κατασχέθηκαν πάνω από 150 κιλά ψάρια – Απειλή για τη δημόσια υγεία

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μεγάλος όγκος ακατάλληλων προϊόντων. Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 150 κιλά ψάρια και θαλασσινά αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης, τα οποία πωλούνταν χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο, χωρίς ψυγεία, παραστατικά ή πιστοποιήσεις.

Η παρουσία τέτοιων παράνομων διακινητών αποτελεί σοβαρή απειλή για τους καταναλωτές, καθώς τα τρόφιμα αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες που λειτουργούν με κανόνες, έξοδα και ελέγχους.


Το Σωματείο: “Δεν θα επιτρέψουμε εκμετάλλευση των γειτονιών μας”

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών της Α’ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά υπογραμμίζει:

«Το σωματείο μας είναι αποφασισμένο να προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων και κυρίως τα δικαιώματα των καταναλωτών, που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και ελεγχόμενα προϊόντα στους πάγκους της κάθε λαϊκής αγοράς. Δεν θα επιτρέψουμε σε παράνομους διακινητές να εκμεταλλεύονται τις γειτονιές του Πειραιά και των όμορων δήμων».

Η ανάρτηση του Σωματείου επισημαίνει ότι η επιχείρηση έγινε ύστερα από συνεχείς καταγγελίες και παρακολούθηση της κατάστασης, με στόχο να προστατευτεί το σύνολο της αγοράς και ο καταναλωτής.


Έλεγχοι και σε άλλες περιοχές – Δηλωμένη η πρόθεση για συνέχιση

Πηγές του Δήμου Πειραιά αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα σημεία όπου καταγράφεται παρεμπόριο, ενώ ανάλογες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και σε άλλες λαϊκές αγορές της πόλης.

Οι υπηρεσίες τονίζουν ότι το φαινόμενο έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλής κίνησης, και η συνεργασία με τα σωματεία επαγγελματιών θεωρείται κρίσιμη για την πάταξη της παράνομης δραστηριότητας.

- Advertisement -spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest article