Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά – Ποιές περιοχές τίθενται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού

Σε έκτακτη ενημέρωση προέβη ο ΥφυπουργÏŒς Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μια ημέρα μετά απÏŒ την προκαθορισμένη λÏŒγω της χθεσινής αργίας, σχετικά με τη διαμÏŒρφωση του επιδημιολογικού χάρτη.ÎŒπως ανακοίνωσε, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και ΡοδÏŒπη μπαίνουν σε mini lockdown,αφού κατατάσσονται στο επίπεδο 4(κÏŒκκινο), κάτι που είχε δηλÏŽσει και ο ΠρωθυπουργÏŒς Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. […]

ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÁÐÏ ÔÏ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÕÃÅÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏÍ ÊÏÑÙÍÏÉÏ (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Σε έκτακτη ενημέρωση προέβη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μια ημέρα μετά από την προκαθορισμένη λόγω της χθεσινής αργίας, σχετικά με τη διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη.
Όπως ανακοίνωσε, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη μπαίνουν σε mini lockdown,αφού κατατάσσονται στο επίπεδο 4(κόκκινο), κάτι που είχε δηλώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Στο κόκκινο βρίσκονται ήδη η Καστοριά, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη και οι Σέρρες.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε συγκεκριμένα:

«Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο».

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1955 ενεργά κρούσματα με 4.399 στενές επαφές ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι στα 35 έτη.

Στην Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι 343 με 721 στενές επαφές, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Τα αυξημένα μέτρα θα εφαρμοστούν από αύριο το πρωί, με εξαίρεση το μέτρο των μετακινήσεων εκτός νόμου (χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών) που θα εφαρμοστεί από το πρωί της Δευτέρας.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση, η αύξηση όμως των κρουσμάτων στους παραπάνω νομούς είναι απόρροια των αθλητικών δραστηριοτήτων και των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους και ιδιαίτερα σε χώρους εστίασης.

Από αύριο στις 6:00 στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) ανεβαίνουν οι νομοί Πέλλας, Δράμας,Έβρου,Ξάνθης,Κιλκίς,Καβάλας,Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, ενώ και οι νομοί Αρκαδίας και Μεσσηνίας αναβαθμίζονται στο επίπεδο 2 (κίτρινο) από το επίπεδο 1 (πράσινο). Στο επίπεδο 3 βρίσκονται, επίσης, οι περιφερειακές ενότητες Αττικής, Βοιωτίας, Θήρας, Πειραιά και Τρικάλων.

Λίγο νωρίτερα προηγήθηκε η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ σύμφωνα με την οποία:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.”

Να τονίσουμε ότι στην ημερήσια έκθεση δεν περιλαμβάνονται τα ενδεχόμενα κρούσματα από τα rapid test που διενεργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα αποτελέσματα θα βγουν λίγο μετά τις 20:00 σήμερα.

Προσθήκη Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *