- Ένα από τα πιο επίκαιρα και ευαίσθητα ζητήματα που απασχολεί τις σχολικές κοινότητες — η βία και ο εκφοβισμός μεταξύ παιδιών — γίνεται επιτέλους θέμα ανοιχτής συζήτησης στη Νίκαια.
- Την Κυριακή 26 Απριλίου στις 18:00, στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Πλατεία Αναλήψεως 1), πραγματοποιείται διάλεξη με θέμα «Η Καταπολέμηση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού».
- Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και συνδιοργανώνεται από το 19ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και το 21ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΚΠΑ και την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Ένα από τα πιο επίκαιρα και ευαίσθητα ζητήματα που απασχολεί τις σχολικές κοινότητες — η βία και ο εκφοβισμός μεταξύ παιδιών — γίνεται επιτέλους θέμα ανοιχτής συζήτησης στη Νίκαια.
Την Κυριακή 26 Απριλίου στις 18:00, στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Πλατεία Αναλήψεως 1), πραγματοποιείται διάλεξη με θέμα «Η Καταπολέμηση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού». Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και συνδιοργανώνεται από το 19ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και το 21ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΚΠΑ και την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Τρεις θεματικοί άξονες — τρεις ειδικοί
Η διάλεξη δεν θα μείνει στη θεωρία. Στόχος είναι να δώσει πρακτικά εργαλεία σε όσους βρίσκονται καθημερινά δίπλα στα παιδιά.
Ψυχολογική Θωράκιση: Η ψυχολόγος (MSc) και ψυχοθεραπεύτρια Πόλυ Κεφάλα θα αναλύσει τις αιτίες του εκφοβισμού και τους τρόπους ψυχολογικής υποστήριξης όλων των εμπλεκόμενων — θύματος, θύτη και παρατηρητών.
Αξιοποίηση του Αθλητισμού: Η ειδική γυμνάστρια και υποψήφια διδάκτωρ ΕΚΠΑ Κατερίνα Ευαγγελία Κυριάκου θα αναδείξει τη Φυσική Αγωγή ως εργαλείο πρόληψης, καλλιεργώντας ενσυναίσθηση, πειθαρχία και ομαδικότητα.
Αποδόμηση των Διακρίσεων: Η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και αθλήτρια του Τμήματος Φοιτητών με Αναπηρία Μαρία Ζωή Καπάκα θα επικεντρωθεί στην κατάρριψη των κοινωνικών στερεοτύπων που τροφοδοτούν τον εκφοβισμό και θα προωθήσει τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Μαραγκάκης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει τέτοιες δράσεις»
Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης τόνισε ότι «η αντιμετώπιση της σχολικής βίας απαιτεί συνεργασία, γνώση και ενεργή συμμετοχή όλων μας», υπογραμμίζοντας την υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίζει πρωτοβουλίες που δημιουργούν ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για κάθε παιδί.
📍 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας — Πλατεία Αναλήψεως 1 🗓 Κυριακή 26 Απριλίου 2025 | 18:00 🎯 Είσοδος ελεύθερη — για γονείς και εκπαιδευτικούς





