Breaking
Σα. Νοέ 23rd, 2024

Ελληνική Μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της

Και άλλες νέες πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν την ανάγκη για τη διατροφή του καθενός μας με διατροφικές συνήθειες εναρμονισμένες στην Ελληνική μεσογειακή Διατροφή.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η τεχνική υποστήριξη για τον καθορισμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Ελληνική Διατροφή, ένα θέμα για το οποίο προηγήθηκαν πολύμηνες προπαρασκευαστικές εργασίες.

Στην Ελλάδα, σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλά Κέντρα Μεσογειακής Διατροφής και Δίαιτας, τα οποία είναι πρότυπες Διαιτολογικές Μονάδες. Αποβλέπουν τόσο στη μείωση του ποσοστού της Παχυσαρκίας των ενηλίκων, αρχίζοντας από την παιδική ηλικία, καθώς και στην καθιέρωση μιας ισορροπημένης σχέσης των ατόμων με την διατροφή.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των ερευνητών, οι γιατροί στην Αρχαία Ελλάδα έθεσαν τις βάσεις για τη μεσογειακή διατροφή.

Ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι: «Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου».

Η Ελληνική κουζίνα έχει την μοναδικότητα της χρήσης υλικών βγαλμένων από μια πλούσια γη γεμάτη αρώματα, που αναπτύσσονται κάτω από τον μεσογειακό ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας. Αυτό είναι και το μυστικό για την εξασφάλιση μακροζωίας και ευεξίας.


Η Ομάδα συγκροτείται από τους/τις:

-Βαρβάρα Αυδή, Επιχειρηματία, Σύμβουλο Διαχείρισης Επιχειρήσεων, Αντιπρόεδρο Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης, Ιδρυτή Ελληνικών Ιστορικών Ξενοδοχείων, ως τακτικό

-Αλέξανδρο Κουρή, Παραγωγό, Ιδρυτή Ζυθοποιίας ΝΗΣΟΣ, ως τακτικό μέλος

-Ανδριάνα Καλιώρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια «Διατροφής του Ανθρώπου και Τροφίμων» στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής, του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, ως τακτικό μέλος,

-Κωνσταντίνο Καραβασίλη, Γενικό Διευθυντή RAD45 Consulting, Σύμβουλο Διαχείρισης Καινοτομίας και Ανάπτυξης Συστημάτων Τροφίμων, ως τακτικό μέλος,

-Παναγιώτη Ζουμπουλάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ως τακτικό μέλος,

-Χρήστο Σταμάτη, Μηχανολόγο Μηχανικό, Διευθύνοντα Σύμβουλο Αγροτικού Συνεταιρισμού Stevia Hellas, ως τακτικό μέλος,

-Έφη Λαζαρίδου, Χημικό Μηχανικό, Διευθύνουσα Σύμβουλο Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, ως τακτικό μέλος,

-Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότιμη Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ως τακτικό μέλος,

-Αδαμαντίνη Κυριακού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, της Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, ως τακτικό μέλος,

-Μαρία Παρταλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Α.Π.Θ, στο Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Οικονομίας, Τομέα Αγροτικής Οικονομίας της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φ.Π., του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως τακτικό μέλος.

Το συντονισμό της Ομάδας Εργασίας αναλαμβάνουν τα τακτικά μέλη Βαρβάρα Αυδή και Αλέξανδρος Κουρής.

By admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *