«Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να πάμε σε εκλογές σε συνθήκες σιγής ασυρμάτου. Αυτό θέλει να κάνει, να μην μιλάει κανείς και η αντιπολίτευση να μην κάνει αντιπολίτευση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΣΚΑΪ”.
«Είναι προφανές ότι έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, την έχει ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του, τα στελέχη της ΝΔ βγαίνουν στις τηλεοράσεις και δίνουν ημερομηνίες εκλογών, υπουργοί και βουλευτές της κάνουν προεκλογική εκστρατεία, ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για περίοδο 3 μηνών. Αν ο κ. Μητσοτάκης όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές δεν μπορεί να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με αυτό το θέμα, οι εκλογές δεν είναι επικοινωνιακό τρικ», πρόσθεσε.
Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών και να προχωρήσουμε με τους όρους μιας κανονικής προεκλογικής περιόδου, με ισοτιμία στην έκφραση των κομμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και να πάρουν τα πράγματα τον θεσμικό τους δρόμο. Δεν γίνεται η εκπροσώπηση των κομμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να είναι 75% η κυβέρνηση, 15% η αξιωματική αντιπολίτευση και 9% τα άλλα κόμματα».
Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ότι οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν προκηρυχθεί χθες. Από τον Δεκέμβριο έχουμε ζητήσει εκλογές για συγκεκριμένους κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, για διέξοδο από την ασφυξία που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση» και επισήμανε πως «είναι οξύμωρο να μιλάει η ΝΔ για τοξική αντιπολίτευση, όταν η ίδια έκανε αντιπολίτευση με περικεφαλαίες και λέγοντας ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με την Μακεδονία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τόνισε, «έχει απευθύνει ένα δημοκρατικό προσκλητήριο εδώ και καιρό σε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αξόνων, αυτό είναι ανοιχτό. Οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις θα πάρουν θέση σε αυτή την πρόσκληση».
Τέλος, με αφορμή τα σεξιστικά σχόλια εναντίον της, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «ο σεξισμός είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία. Δεν εκφράζεται μόνο μέσω των social media, είναι στην καθημερινότητα. Αν τώρα συζητάμε στο τι έτυχε σε μία πολιτικό και πώς της φέρονται, θα πρέπει να σκεφτούμε και το πώς αντιμετωπίζουν σεξιστικές συμπεριφορές στην καθημερινότητά τους γυναίκες οι οποίες μπορεί να βρίσκονται σε επαγγελματικές θέσεις λιγότερο ισχυρές».