Ως πρόεδρο του Eδεσσαϊκού παρομοίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Παντελής Καμάς, τον Δήμαρχο της πόλης. Χρήστο Βρεττάκο.
Αφορμή στάθηκε τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Ιουνίου, όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα του 13ου και του 21ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία σύμφωνα με τον Παντελή Καμά «ανέδειξαν την σκληρή πραγματικότητα της ανεπάρκειας της Διοίκησης του απερχόμενου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κυρίου Βρεττάκου».
Η δήλωση του Παντελή Καμά:
Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 8/06/2023, και ιδίως η συζήτηση που διεξήχθη αναφορικά με τα προβλήματα του 13ου και του 21ου Δημοτικού Σχολείου, ανέδειξαν την σκληρή πραγματικότητα της ανεπάρκειας της Διοίκησης του απερχόμενου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κυρίου Βρεττάκου.
Επί του ζητήματος των προβλημάτων που εμφανίστηκαν στο 13 και 21ο Δημοτικό Σχολείο τονίζουμε τα εξής :
1. Η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, στη δεύτερη θητεία της, αδιαφορεί για την συστηματική συντήρηση των Σχολικών Κτιρίων, τρέχει πίσω από τα προβλήματα όταν εκδηλωθούν.
2. Παρά τα χρήματα που διαχειρίστηκε έχει κάνει μόνο μία εργολαβία, στη δεύτερη θητεία της, αφορά ελαιοχρωματισμούς, και δεν έχει ξεκινήσει και αυτή ακόμα. Περιμένουν να βγάζουν ωραίες φωτογραφίες για τα προεκλογικά τους φυλλάδια και αναρτήσεις. Δεν μας διαφώτισε η συζήτηση και οι απαντήσεις του κυρίου Δασκαλάκη, που παρέπεμπαν σε παλαιότερες δηλώσεις, συμπαθούς Προέδρου ΠΑΕ, ( Εδεσσαϊκός ), ως προς την σαφήνειά τους, σε ποιο λόγο οφείλεται η καθυστέρηση. Προφανώς δεν γίνεται από ίδιους πόρους του Δήμου, η εργολαβία που αφορά τις μονώσεις σχολείων, οι οποίες γίνονται με το πρόγραμμα « ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ», ούτε η τοποθέτηση διαδραστικών Πινάκων.
3. Τονίσαμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, έχει επιπλέον πόρους από άλλους Δήμους, όπως η επιχορήγηση από την Cosco, η οποία δεν αξιοποιείται σε ενίσχυση των έργων υποδομής της πόλης, αλλά διατίθεται σε « άρτον και θεάματα», προς άγραν ψήφων. Επιπρόσθετα η περίοδος την πανδημίας με κλειστά σχολεία, έδινε δυνατότητα, λόγω και της μείωσης έως μηδενισμό του Λειτουργικού κόστους για να ανακαίνιση του συνόλου των σχολικών κτηρίων, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι της χώρας.
4. Επαναφέραμε την πρόταση μας, εκτός από τη ΣΑΤΑ, να διατίθεται σταθερά, μέρος των χρημάτων που λαμβάνουμε από την Cosco, προκειμένου συστηματικά να συντηρούνται τα Σχολικά Κτήρια.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έθεσε ο ιστορικός Αθλητικός Σύλλογος της Αμφιάλης.
1. Αναδείχθηκαν τραγικά προβλήματα Ασφάλειας, στους Αθλητικούς Χώρους της πόλης. Διαπιστώσαμε ότι στο Κλειστό Στάδιο των Σιταποθηκών είναι μία παγίδα, παραγωγής τραυματισμών Αθλούμενων
2. Η πολιτική διανομής προπονητικών ωρών, εξαντλείται στο ρήμα του πρώτου ενικού «αποφάσισα», χωρίς όρους και κανόνες
3. Υπάρχει παντελής έλλειψη πολιτικής για τον Αθλητισμό στην πόλη
Προτείναμε:
1. Η κατανομή των ωρών προπονήσεων να γίνει με βάση Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων που θα ορίζει αντικειμενικά κριτήρια
2. Άμεσα και εννοούμε εχθές, να υπάρξει καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν, ως προς την Ασφάλεια στους Αθλητικούς Χώρους και άμεση, και εννοούμε εχθές, αντιμετώπισή τους. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Είναι απαράδεκτο να μεταφέρεται , η ευθύνη σε άλλους, όπως οι προπονητές
Στα θέματα Προ Ημερησίας Συζήτηση, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κρεμμύδας πρότεινε :
Το σύνολο του Καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου να αφιερωθεί στο περιβάλλον και την επιβάρυνση που υφίσταται στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, από τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μας.
Περαιτέρω πρότεινε να γίνει επιδημιολογική μελέτη, ώστε να ερευνηθεί η τυχόν σύνδεση της Περιβαλλοντικής Επιβάρυνσης με την έξαρση νόσων, όπως ο καρκίνος στο Δήμο μας.