Αρχείο

Ιούλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Πε. Ιούλ 31st, 2025

Παραλίγο τραγωδία στα Κύθηρα – Γυναίκα με SUP παρασύρθηκε από τον άνεμο, διασώθηκε έγκαιρα

Γυναίκα κάνει SUP μέσα στη θάλασσα

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στη Λιμενική Αρχή Κυθήρων, όταν ενημερώθηκε για μια γυναίκα που κινδύνευε στη θάλασσα, καθώς αδυνατούσε να επιστρέψει στην ακτή με τη σανίδα SUP λόγω ισχυρών ανέμων.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κακιάς Λαγκάδας Πελαγίας, στα βορειοανατολικά των Κυθήρων.

Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, έσπευσε στο σημείο το τουριστικό σκάφος «ΚΟΥΝΑΡΑ» Ν.Π. 11828, το οποίο κατάφερε να εντοπίσει και να περισυλλέξει την γυναίκα σώα και ασφαλή. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην ακτή χωρίς να χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών και η παρέμβαση του πληρώματος απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ το περιστατικό υπενθυμίζει τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβεται ακόμη και σε μια φαινομενικά «εύκολη» θαλάσσια δραστηριότητα, ειδικά όταν φυσούν άνεμοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *