Μια συγκλονιστική φωτογραφία αποτυπώνει τον εφιάλτη που βιώνει η Κερατέα τις τελευταίες ώρες. Μια γυναίκα, με φόντο τις φλόγες, προσπαθεί να σωθεί από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Είναι η εικόνα που συμπυκνώνει την απόγνωση, τον φόβο και την εγκατάλειψη.
Ο φωτογράφος Γιάννης Λιάκος από το πρακτορείο InTime απαθανάτισε τη στιγμή που δεν χωρά λόγια: μια ανθρώπινη φιγούρα, μικρή μπροστά στη φωτιά, που παλεύει χωρίς μέσα, χωρίς προστασία, χωρίς βοήθεια.
«Καίγεται η Κερατέα» – Γειτονιές και δάση παραδίδονται στις φλόγες
Η φωτιά έχει ήδη κάψει σπίτια, αυλές, δασικές εκτάσεις, ενώ κατοικίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Η καταστροφή εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο, με τους κατοίκους να απομακρύνονται όπως-όπως, παίρνοντας μαζί τους λίγα υπάρχοντα και κουβαλώντας τον τρόμο στο βλέμμα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, παρά την ενίσχυση, δεν μπορούν να περιορίσουν το μέτωπο. Οι άνεμοι δυναμώνουν, και η φωτιά βρίσκει διαρκώς νέο καύσιμο. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για «δυσκολότατες συνθήκες», ενώ εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους.