Breaking
Σα. Νοέ 23rd, 2024

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Δυο χρόνια μετά τις Δημοτικές Εκλογές – Η παντοδυναμία Βρεττάκου και η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 και 7 χρόνια θητείας του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και της παράταξης του «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Ο Χρήστος Βρεττάκος αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι παντοδύναμος και αυτό εξαιτίας της αδυναμίας της αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης που την αποτελούν ο Παναγιώτης Διαλινάκης (Νέα Δημοκρατία), Φίλιππος Καμπούρης, Γιώργος Καλαμαράς (ΚΚΕ), Γιώργος Τσιρίδης, Ελένη-Δαβγιώτη-Ρούκουνα, Βάνα Δατσέρη, Παντελής Καμάς (Κίνημα Αλλαγής).

Ας αναλύσουμε όμως τον Δήμαρχο και την αντιπολίτευση για την μέχρι τώρα πορεία τους.

Ο Χρήστος Βρεττάκος μετά από 7 χρόνια Δημαρχίας δείχνει ο απόλυτος κυρίαρχος της πόλης. Η αναγνωρισιμότητα του αλλά και η θετική του εικόνα είναι στα ύψη. Όχι γιατί έχει κάνει τα φοβερά έργα αλλά γιατί κάνει τα βασικά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι και αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει. Επίσης πιστώνεται το έργο της Ανάπλασης στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας. Ένα έργο που σε κάποιους αισθητικά μπορεί να αρέσει σε άλλους όχι αλλά είναι κάτι που έλειπε όχι μόνο από τον Δήμο μας αλλά απ’ όλη την περιοχή της Β Πειραιά. Ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει έναν «στρατό» συμβασιούχων, περίπου 500 τον χρόνο (αν και ο ίδιος προεκλογικά ήταν κατά των ελαστικών συμβάσεων εργασίας και υπέρ των μόνιμων θέσεων).

Στα αρνητικά όμως είναι η σκληρή κόντρα που έχει ανοίξει με εργαζόμενους-συνδικαλιστές του Δήμου για τον Εσωτερικό Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου, μια κόντρα που πριν λίγες μέρες οδήγησε και σε επεισοδιακή διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης έχει ανοίξει κόντρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον στήριξε σε 2 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά τώρα νιώθουν προδομένοι καθώς ο Χρήστος Βρεττάκος προσπαθεί να χτίσει ένα αντι-Συριζα μέτωπο. Συνέπειες αυτής της κόντρας άγνωστες, αλλά στην Κουμουνδούρου ήδη ψάχνουν υποψήφιο για να κατεβάσουν. Στα αρνητικά του Χρήστου Βρεττάκου είναι η κακή-σπάταλη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου καθώς από εκεί που ο Δήμος είχε ένα ταμείο 15-17 εκατομμύρια τώρα οι ισολογισμοί του βγαίνουν ελλειμματικοί

Τέλος να πούμε ότι θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης ότι επί Χρήστου Βρεττάκου είχαμε την επαναλειτουργία του Νεκροταφείου της Ανάστασης, η παράταση λειτουργίας της Oil One, η δημιουργία Εργοστασίου Απορριμμάτων.

Ο Παναγιώτης Διαλινάκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,, είχε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε στο εκλογικό ποσοστό, ασχέτως αν ήρθε στη δεύτερη θέση. Όσον αφορά στην Δημοτική του δράση, μετά τις εκλογές δεν έχει κάποια παρουσία στην πόλη, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολιτευτική του δράση είναι αδύναμη και πολλές φορές έρχεται «αδιάβαστος».

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως δεν φαίνεται να ασχολούνται προς το παρόν με τις Δημοτικές Εκλογές καθώς θεωρούν το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα έναν χαμένο Δήμο.

Ο Φίλιππος Καμπούρης, μια υποψηφιότητα που είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις εκλογές του 2019 έχει μια ισχνή παρουσία, αλλά σε σοβαρά θέματα όταν συζητιούνται δίνει παρουσία. Να τονίσουμε ότι είχε εκλέξει 3 Δημοτικούς Συμβούλους, Ένας ανεξαρτητοποιήθηκε, ένας συμμετέχει και η τρίτη εκλεγμένη δεν συμμετέχει.

– Ο Γιώργος Καλαμαράς με το ΚΚΕ δίνει πάντα το παρόν στα δημοτικά συμβούλια, αλλά το αρνητικό είναι η στάση που ολοι ξέρουμε του ΚΚΕ. Όχι σε όλα, όχι στο όχι και για όλα φταίνε τα μνημόνια, οι κυβερνητικές πολιτικές κλπ.

Ο Γιώργος Τσιρίδης, πάντα μαχητικός, πάντα παρόν στα Δημοτικά Συμβούλια, με παρεμβάσεις και προτάσεις αλλά χωρίς παρουσία στην πόλη μετά τις εκλογές. Δεν είναι κάποιος που μπορεί να προκαλέσει «ζημιά» στον Δήμαρχο. Ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Γιώργου Τσιρίδη σπάνια έρχεται στα δημοτικά συμβούλια και ζήτημα αν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση.

– Η Ελένη Δαβγιώτη-Ρούκουνα, δυναμική όπως πάντα όσοι την έχουμε ζήσει σε Δημοτικά Συμβούλια, ασκεί αντιπολίτευση στον Χρήστο Βρεττάκο αλλά δεν είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να επιφέρει αλλαγές στον Δήμο ή να πείσει τους Δημότες. Στα αρνητικά ο εκλεγμένος δημοτικός της σύμβουλος ο οποίος σπάνια έρχεται σε Δημοτικά Συμβούλια αλλά και να έρθει δεν έχει κάποια παρουσία-δεν κάνει κάποια παρέμβαση.

– Η Βάνα Δατσέρη, πότε έρχεται, πότε δεν έρχεται στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά όταν χρειάζεται, σε σημαντικά θέματα θα είναι εκεί και θα κάνει τις τοποθετήσεις της. Η Δημοτική της Σύμβουλος δεν έχει έρθει ποτέ σχεδόν σε δημοτικό συμβούλιο.

– Ο Παντελής Καμάς, αν και τελευταίος στις δημοτικές εκλογές του 2019, είναι ο μόνος που αντιπολιτεύεται σκληρά τον Χρήστο Βρεττάκο. Με προτάσεις, πρωτοβουλίες και με παρουσία στην πόλη καθώς συχνά-πυκνά περιοδεύει με έντυπο, αλλά και με ηλεκτρονική εφημερίδα. Αξιοσημείωτη και η διαδικτυακή του δράση. Στα αρνητικά είναι ότι δεν έχει βοήθεια στα Δημοτικά Συμβούλια καθώς ο Δημοτικός του Σύμβουλος ή δεν έρχεται ή και να έρθει ποτέ δεν κάνει κάποια παρέμβαση. Τέλος ένα ακόμα αρνητικό του είναι ότι παρ΄ όλη την μεγάλη του δράση δεν δείχνει να συσπειρώνει δυνάμεις.

Συμπέρασμα

Ο Χρήστος Βρεττάκος αυτή τη στιγμή παίζει χωρίς αντίπαλο και πολύ δύσκολα δεν θα είναι ξανά δήμαρχος, εκτός αν δεν είναι υποψήφιος.

Η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και ένας Καμάς μόνος του δεν μπορεί να φέρει την ανατροπή. Χρειάζονται δραματικές αλλαγές. Χρειάζεται να ενωθούν δυνάμεις και από δεξιά και από αριστερά. Χρειάζονται υποψηφιότητες δυνατές και όχι του 4%-5%-6%-7%. Έτσι μόνος κερδισμένος θα είναι ο Χρήστος Βρεττάκος.

By admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *