Μετά τον χαμό του Γιώργου Χάσκα, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θρηνούν την απώλεια ενός ακόμη σπουδαίου ανθρώπου, αλλά και πρώην Δημάρχου, Κώστα Χρονόπουλου. Οι κάτοικοι της περιοχής και ειδικά της Δραπετσώνας, είναι σε βαρύ πένθος.
Ο Χρονόπουλος εξελέγη τρεις φορές συνεχόμενες δήμαρχος Δραπετσώνας και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων! Επί θητείας του έκλεισε το εργοστάσιο των λιπασμάτων και συρρίκνωσε τις ρυπογόνες βιομηχανίες (ΑΓΕΤ και ΒΡ). Πολλά ακόμη έργα στο βιογραφικό του, τον κάνουν έναν από τους πιο αγαπητούς και δημιουργικούς Δημάρχους που έδωσαν πραγματικούς αγώνες, για την περιοχή του !
Ήδη πολλοί αυτοδιοικητικοί, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι, Βουλευτές, Δημ. Σύμβουλοι αλλά και πολλοί κάτοικοι, έχουν βγάλει συλλυπητήρια ανακοίνωση προς τιμήν του κ. Χρονόπουλου, γεγονός που δείχνει πως ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας ήταν κοινώς αποδεκτός λόγω της μεγάλης προσφοράς του !
Καλό ταχίξι Δήμαρχε! Δύναμη στην οικογένεια!
Δυο λόγια για τον Κώστα Χρονόπουλο
Ο Κώστας Χρονόπουλος υπήρξε ένα από τα πρώτα και πιο πιστά μέλη του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.
Η δράση του ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε νομικά. Εκεί γνώρισε και την Λέτα. Μαζί έκαναν δύο παιδιά, την Κική, δικηγόρο, και την Νατάσα. Η οικογένειά του καταγόταν από τα Καλάβρυτα. Είχε έρθει στην Δραπετσώνα μετά τον πόλεμο κι εγκαταστάθηκε αρχικά στα οικήματα των Λιπασμάτων.
Ο Κώστας Χρονόπουλος, γεννήθηκε το 1942.
Σπούδασε στην Θεσσαλονίκη κι ήταν εκεί σπουδάζοντας νομικά.
Ήταν γραμματέας στην ΕΔΗΝ, ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε επί τρεις συνεχείς τετραετίες δήμαρχος Δραπετσώνας, εκλεγμένος από την συνεργασία Πασοκ-Συνασπισμού. Διετέλεσε επίσης Νομάρχης Ροδόπης.
Φυσικά υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ, κι εν συνεχεία το Κιναλ, από κάθε θέση ευθύνης που του ζητήθηκε σε νομαρχιακές ή τοπικές επιτροπές.
Είναι ο δήμαρχος που την δεκαετία του ’90 προώθησε αποφασιστικά το θέμα της Ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας Κερατσινίου. Στις θητείες του καταρτίστηκαν όλα τα σχέδια ανάπλασης, έκλεισαν τα λιπάσματα και δρομολογήθηκε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά.