Με ανακοίνωσή τους η Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ο επικεφαλής της, Παναγιώτη Διαλινάκης, τονίζουν πως τάσσονται κατά της αύξησης των δημοτικών τελών στην περιοχή.
Όπως αναφέρουν εν όψει της αναμενόμενης αύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος « θα επέλθει σημαντική αύξηση του κόστους του δήμου για την ηλεκτροδότηση στους κοινόχρηστους χώρους, υπηρεσία που είναι ανταποδοτική και εισπράττεται από τους δημότες» γι’ αυτό δηλώνουν πως είναι «ΑΝΤΊΘΕΤΟΙ σε οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών».
Παράλληλα ζητάνε από την Δημοτική Αρχή του Χρήστου Βρεττάκου να «προχωρήσει άμεσα στην ενσωμάτωση όλων των δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, έτσι ώστε να καλυφθεί με τα έσοδα που θα προκύψουν, η αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος».
Τέλος δηλώνουν πως θα καταθέσουν πρόταση προς την ΚΕΔΕ « τη δημιουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων, όπως αυτές θεσπίζονται μέσω του Νόμου 4513/2018, που δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να συμμετάσχουν σε ενεργειακά εγχειρήματα ως παραγωγοί και ταυτόχρονα καταναλωτές ενέργειας».
Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Διαλινάκη:
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΈΛΗ.
Λόγω της αύξησης στους λογαριασμούς του ρεύματος θα επέλθει σημαντική αύξηση του κόστους του δήμου για την ηλεκτροδότηση στους κοινόχρηστους χώρους, υπηρεσία που είναι ανταποδοτική και εισπράττεται από τους δημότες.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως είμαστε ΑΝΤΊΘΕΤΟΙ σε οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών.
ΖΗΤΑΜΕ από την δημοτική αρχή, ενόψει και της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη του 2022, να προχωρήσει άμεσα στην ενσωμάτωση όλων των δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, έτσι ώστε να καλυφθεί με τα έσοδα που θα προκύψουν, η αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.
ΤΕΛΟΣ, προκειμένου οι δήμοι ναι ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις αυτές, θα καταθέσουμε ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων, όπως αυτές θεσπίζονται μέσω του Νόμου 4513/2018, που δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να συμμετάσχουν σε ενεργειακά εγχειρήματα ως παραγωγοί και ταυτόχρονα καταναλωτές ενέργειας.
Μέσω της ίδρυσης της ενεργειακής κοινότητας τα οφέλη για τους Ο.Τ.Α. και τους δημότες μπορεί να είναι πολλαπλά τόσο σε ότι αφορά το περιβάλλον αλλά και όσο αφορά τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα του, και κυρίως στην καταπολέμηση της “ενεργειακής φτώχειας” .
Απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή να υπάρξουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές για να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία των πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τέτοιων εγχειρημάτων.