Οι κάμερες της Τροχαίας στη Β΄ Πειραιά τέθηκαν επίσημα σε λειτουργία. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής τους, ξεκίνησαν ήδη να “γράφουν” σε τέσσερις μεγάλους δήμους: Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι και Πέραμα.
Πρόκειται για σύγχρονα συστήματα καταγραφής κυκλοφορίας και εντοπισμού παραβάσεων ταχύτητας, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στους κεντρικότερους οδικούς άξονες της περιοχής, στο πλαίσιο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων.
Πού έχουν τοποθετηθεί οι νέες κάμερες
Κορυδαλλός
-
Διασταύρωση Γρηγορίου Λαμπράκη & Σολωμού, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κερατσίνι – Δραπετσώνα
-
Διασταύρωση Λ. Σχιστού-Σκαραμαγκά & Γρηγορίου Λαμπράκη, προς όλες τις κατευθύνσεις.
-
Διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας & Γρηγορίου Λαμπράκη, επί της Λ. Δημοκρατίας και στα δύο ρεύματα, καθώς και επί της Γρηγορίου Λαμπράκη και στα δύο ρεύματα.
Πέραμα
-
Διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας & Τριπόλεως, επί της Λ. Δημοκρατίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κερατσίνι.
Ενισχυμένη επιτήρηση και αποτροπή παραβάσεων
Η λειτουργία των νέων καμερών της Τροχαίας εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των επικίνδυνων συμπεριφορών στο οδικό δίκτυο, ιδίως στα σημεία με αυξημένη κυκλοφορία και ατυχηματικότητα.
Παράλληλα, οι οδηγοί υπενθυμίζονται ότι οι κάμερες καταγράφουν υπερβάσεις ορίου ταχύτητας, παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη και άλλα επικίνδυνα παραπτώματα, με τα πρόστιμα να επιβάλλονται αυτόματα μέσω του συστήματος.