Αρχείο

Οκτώβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Κυ. Οκτ 26th, 2025

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού – Εντοπίστηκε θαμμένο όπλο τύπου Beretta στην αυλή του σωφρονιστικού ιδρύματος

Το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού

Επιχείρηση των αρχών το βράδυ της Πέμπτης μετά από πληροφορίες – Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπευθύνων.


Πιστόλι θαμμένο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού!

Σοβαρό περιστατικό ασφάλειας σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εντοπίστηκε πιστόλι Beretta θαμμένο στον προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Η ανακάλυψη του όπλου έγινε το βράδυ της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια στοχευμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι αστυνομικές αρχές, ύστερα από συγκεκριμένη πληροφορία που έφτασε στις αρχές.


Πώς εντοπίστηκε το όπλο

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αρχές έλαβαν ανώνυμη αναφορά που έκανε λόγο για ύπαρξη όπλου κρυμμένου σε συγκεκριμένο σημείο της αυλής των φυλακών.
Άμεσα οργανώθηκε νυχτερινή επιχείρηση έρευνας, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν θαμμένο ένα πιστόλι Beretta σε σημείο κοντά στον προαύλιο χώρο κρατουμένων.

Το όπλο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.


Έρευνες για την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής του

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη κινητοποίηση των αρχών, καθώς οι ερευνητές εξετάζουν πώς ένα λειτουργικό όπλο κατάφερε να βρεθεί μέσα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το όπλο να πέρασε στο εσωτερικό του ιδρύματος μέσω εξωτερικών συνεργών, ενώ εξετάζεται και αν είχε αποθηκευτεί εκεί με σκοπό τη χρήση του σε μελλοντικό σχέδιο απόδρασης ή επίθεσης.


Οι έρευνες συνεχίζονται

Η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν ζητήσει πλήρη αναφορά για το περιστατικό, ενώ δεν αποκλείεται να διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για τυχόν ευθύνες.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια στις ελληνικές φυλακές, με τις αρχές να δεσμεύονται ότι οι έρευνες θα φτάσουν μέχρι τέλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *