Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, από τις 10:00 έως τις 18:00. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη Σχολή, την αποστολή και την ιστορία της, σε μια ημέρα τιμής, μνήμης και ναυτικής παράδοσης.
Τι περιλαμβάνει η επίσκεψη
Οι επισκέπτες θα μπορούν να:
-
Περιηγηθούν στους χώρους της Σχολής
-
Επισκεφθούν την έκθεση «Μικροναυπηγική – Συλλογή Γρυπιώτη»
-
Ξεναγηθούν στο Μουσείο της Σχολής
-
Δουν τη θεματική ιστορική έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιμελημένη από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού
-
Επισκεφθούν τον Προσομοιωτή Ναυτιλίας και γνωρίσουν τις τεχνολογικές δυνατότητες εκπαίδευσης στη ναυτιλία
Η επίσκεψη θα πραγματοποιείται με οργανωμένες ξεναγήσεις ανά ομάδες, παρουσία στελεχών της Σχολής.
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – Ζωντανό κύτταρο της ναυτικής παράδοσης
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έχει εκπαιδεύσει και διαμορφώσει ικανούς ναυμάχους, ηγέτες και πρωτοπόρους που διέπρεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, έχουν αναδειχθεί προσωπικότητες στον πολιτικό, ακαδημαϊκό, πνευματικό και επιχειρηματικό χώρο, μεταδίδοντας τις ευγενείς παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Έθνους.
Η εκδήλωση τιμά την ιστορική παρακαταθήκη της 28ης Οκτωβρίου 1940 και αναδεικνύει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.
Για λόγους ασφαλείας ενδέχεται να ισχύουν περιορισμοί στη φωτογράφιση
Απαιτείται επίδειξη ταυτότητας κατά την είσοδο