Αρχείο

Ιανουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Σα. Ιαν 18th, 2025

Απορρίφθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα για διακοπή έκτισης της ποινής του

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε, τελικά το αίτημα των συνηγόρων του κρατούμενου στις Φυλακές Δομοκού Δημήτρη Κουφοντίνα, Ι. Κούρτοβικ και Θ. Σοφού,για αναβολή της ποινής του για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του.

Κατά την αγόρευσή της η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Αγορή Παπακώστα τόνισε, σύμφωνα με το lamiareport.gr,ότι ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι που δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση που η ασθένεια  προκλήθηκε με τη βούλησή του.

Επισήμανε,επίσης, ότι επειδή γνωρίζει την κατάσταση έδωσε παραγγελία για την προστασία  της υγείας του κρατουμένου.

Τον πολυισοβίτη εκπροσωπούν με ιδιόχειρη εξουσιοδότηση οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός.

Ο τελευταίος υποστηρίζοντας  το υποβληθέν αίτημα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ζητούν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας, λέγοντας ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής», αφήνοντας στην ευχέρεια του Δικαστηρίου για να αποφασίσει το διάστημα αποκατάστασης.

Στη διαδικασία συμμετείχε και ο γιατρός Αναπληρωτής Διευθυντής της ΜΕΘ Εντατικολόγος Χρήστος Γεωργιάδης που δέχτηκε τις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται λόγω της κατάστασής του ως ασθενής.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «έχει νοητική διαύγεια αλλά βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης σε ότι αφορά τα ζωτικά όργανα». Απαντώντας μάλιστα σε στοχευμένη ερώτηση της Προέδρου Μαρίας Γάκη αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, είπε «Ναι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διατυπώθηκαν από το συνήγορο του κρατούμενου και άλλες ερωτήσεις όπως αν μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να φύγει, αν θα βοηθούσε στην ψυχολογία του ασθενή μια απόφαση διακοπής, όπως και το αν είναι συνεργάσιμος με τους γιατρούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *