Αρχείο

Ιούλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Πε. Ιούλ 31st, 2025

Προς κατάργηση τα δύο self test στα σχολεία

Ακόμη μία συνεδρίαση θα διεξαχθεί σήμερα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Βασικό ερώτημα το οποίο έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση είναι να εξετάσουν οι ειδικοί αν μπορούν να μειωθούν τα self test στα σχολεία.

Η απόφαση δηλαδή θα είναι τα παιδιά να μην κάνουν δύο self test (Τριτη-Παρασκευή) για το σχολείο, αλλά ένα.

Οι ειδικοί θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα για τα κρούσματα στα σχολεία, αλλά και την επιδημιολογική εικόνα στις κοινότητες το τελευταίο διάστημα.

Πάντως οι πιθανότητες να γίνει μία γενική συζήτηση χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις είναι αρκετές, δεδομένου πως από χτες φαίνεται μία αύξηση στα κρούσματα εξαιτίας του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Πάντως σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, σκοπός είναι όλα τα περιοριστικά μέτρα να έχουν καταργηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *