Μαύρη μέρα για τη Λεμεσό και ολόκληρη την Κύπρο, καθώς μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε βόρεια της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, τον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα και την εκκένωση εκατοντάδων κατοίκων από τα σπίτια τους.
Η φωτιά έχει κάψει περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, υπάρχουν έντονες αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται με σθένος.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, στη μάχη κατά της πυρκαγιάς συμμετέχουν 10 εναέρια μέσα, τα οποία σύντομα θα γίνουν 13, με συντονιστικό το 14ο.
«Πνέουν άνεμοι 2-3 Μποφόρ που αναμένεται να ενισχυθούν, καθιστώντας την κατάσταση πιο επικίνδυνη», τόνισε.
Τραγική εξέλιξη, η ανεύρεση δύο απανθρακωμένων πτωμάτων εντός καμένου οχήματος στον δρόμο Μοναγρίου – Άλασσας, σύμφωνα με την αστυνομία και την Πολιτική Άμυνα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίησή τους.
Από τους τραυματίες, δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις.
Η κοινωνία της Κύπρου παρακολουθεί συγκλονισμένη την εξέλιξη της φωτιάς, ελπίζοντας σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο.