Στην εκπομπή Ημερολόγιο με τον Παύλο Τσίμα συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τα εμβόλια σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να κάνει καταμερισμό του ρίσκου κάνοντας παραγγελίες από πολλές εταιρείες, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει ποια έρευνα θα ήταν επιτυχής. Στηλίτευσε την τακτική της Γερμανίας, που ενώ κατείχε την προεδρεία της Ένωσης, έκανε παράλληλες διαπραγματεύσεις αγοράζοντας επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις αν και θα τις παραλάβει μετά το πέρας των ευρωπαϊκών παραγγελιών. Συμπλήρωσε ακόμα ότι από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια, η Ευρώπη θα λάβει 760 εκατομμύρια δόσεις, ικανές να καλύψουν 380 εκατ. πολίτες, με το εμβόλιο της Astra Zeneca να προστίθεται από τα τέλη Ιανουαρίου. Επισήμανε ακόμα ότι κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια την διανομή των δόσεων μεταξύ των Κρατών.
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για μία κοινή στρατηγική ανοίγματος των συνόρων στο οποίο θα περιλαμβάνεται ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού όπως έχει προτείνει και η Ελλάδα. Σημείωσε όμως ότι ενώ έχει αποφασιστεί να υπάρχει ένα κοινό PLF από τον Νοέμβριο, δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί, κάτι που δείχνει την ανάγκη κοινών κανόνων για την απελευθέρωση του τουρισμού, καθώς αν κάθε χώρα κάνει το δικό της δεν θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα στις μεταφορές.
Για τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Ευρωβουλευτής σημείωσε, ότι «θα έπρεπε να παίρνουμε παράδειγμα από τα σοβαρά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ωστόσο στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να δημιουργούμε μόνοι μας προβλήματα, αντί να λύσουμε τα ήδη υπάρχοντα. Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη εισάγει νόμο, ο οποίος επέτρεπε στην δικαιοσύνη και την αστυνομία να επέμβουν και αντιμετωπίσουν τυχόν παράνομες ενέργειες στον πανεπιστημιακό χώρο. Αυτό θα έπρεπε να υλοποιηθεί όπως ακριβώς συμβαίνει και στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου δεν υπάρχει ειδική αστυνομία πανεπιστημίων. Η πανεπιστημιακή αστυνομία με 1000 νέους διορισμούς που θα φυλάει 5 πανεπιστήμια είναι μια «καινοτομία» της Νέας Δημοκρατίας».
Τέλος, στην ερώτηση του κ. Τσίμα για την αντικατάσταση του κ. Λοβέρδου από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι η Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να διορίζει τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, «όμως δεν βλέπω το λόγο όταν ένας αντίπαλος χώρος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, βυθίζεται στην εσωστρέφεια να στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας προς τη δική μας πλευρά». Υπογράμμισε επίσης ότι οι «ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη μας έχουν επιλέξει η παράταξή μας να έχει μία αυτόνομη πορεία» και η προσπάθεια είναι αυτή να παίξει σημαντικότερο ρόλο. Για να επιτευχθεί αυτό ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη «μέσα σε αυτή την περιπέτεια που ζουν οι πολίτες εμείς να κάνουμε συνεπή αντιπολίτευση, με προτάσεις που μπορεί να δείξουν έναν άλλο δρόμο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» και ο Ελληνικός λαός «θα τιμήσει αυτή την παραγωγική, χρήσιμη στάση, απέναντι στους λαϊκισμούς που ακούμε και τους μικροσυμβιβασμούς που κάνει πολλές φορές η κυβέρνηση». Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «η συζήτηση για τα εσωτερικά μας, που θεσμικά ξεκινάει το φθινόπωρο, να γίνει από μία πολύ καλύτερη αφετηρία, κι αν γίνει ένας ανοικτός διάλογος με μεγάλη συμμετοχή τότε θα είναι μία γνήσια αναζωογονητική διαδικασία που θα ενισχύσει την παράταξή μας.»