Αρχείο

Ιανουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Κυ. Ιαν 19th, 2025

Το «Ερπετό» του Netflix συνελήφθη στην Αθήνα το 1974 και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό

Η νέα σειρά που σαρώνει στο Netflix «Το Ερπετό» επικεντρώνεται στη δράση του κατά συρροή δολοφόνου Σαρλ Σομπράζ στην Ταϊλάνδη. Όμως λίγο διάστημα πριν, σύμφωνα με το βιβλίο “The Life and Crimes of Charles Sobhraj”, ο ευφυής ψυχοπαθής και άσσος της εξαπάτησης, είχε περάσει από την Αθήνα των ημερών του Πολυτεχνείου, είχε συλληφθεί για κλοπές και είχε φυλακιστεί στον Κορυδαλλό και στην Αίγινα, από όπου και κατάφερε να δραπετεύσει.

Τo πρωί της 26ης Απριλίου 1975 οι πελάτες των καφενείων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς απολαμβάνουν τον καφέ και το ούζο τους, αντικρίζουν έκπληκτοι μαύρο καπνό να βγαίνει από τα καγκελόφρακτα παράθυρα μιας κλούβας του τμήματος Μεταγωγών. Οι φύλακες πετάγονται έντρομοι ενώ οι κρατούμενοι στο πίσω μέρος βροντούν πανικόβλητοι την πόρτα. Οι οκτώ φύλακες σπεύδουν να τους βοηθήσουν, ανοίγουν την κλούβα και οι κρατούμενοι πετάγονται έξω.

Οι πρώτοι τρεις είναι Έλληνες και πιάνονται αμέσως στα χέρια με τους φύλακες, σε μια απόπειρα να το σκάσουν. Οι άλλοι δύο ξεγλιστρούν από τον καυγά και εξαφανίζονται τρέχοντας στα στενά του Πειραιά. Ο ένας είναι ο Πίτερ, διαρρήκτης από την Αυστραλία. Ο άλλος είναι ο Σαρλ Σομπράζ, το διαβόητο «Ερπετό».

Στο βιβλίο The Life and Crimes of Charles Sobhraj, το οποίο εκδόθηκε το 1979, οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι Ρίτσαρντ Νέβιλ και Τζούλι Κλαρκ διηγούνται με αρκετή γλαφυρότητα σε περισσότερες από είκοσι σελίδες, το πέρασμα από την Αθήνα του πολυτάλαντου Γάλλου τυχοδιώκτη, καθώς και την φυλάκιση του στο Κορυδαλλό το 1974 και στην Αίγινα το 1975.

Οι περιγραφές του βιβλίου βασίστηκαν στις συνεντεύξεις που ο Σομπράζ παραχώρησε στον Ρίτσαρντ Νέβιλ για τέσσερις μήνες το 1977, ενώ βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές του Τιχάρ στο Νέο Δελχί. Ο Νέβιλ τότε είχε δηλώσει πως περίμενε να συναντήσει ένα παιδί γέννημα θρέμμα της αποικιοκρατίας που εκδικούνταν τη Δύση κλέβοντας τους οπαδούς της υποκουλτούρας», όμως βρέθηκε μπροστά σε έναν γοητευτικό και ευφυέστατο ψυχοπαθή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *