Breaking
Κυ. Νοέ 24th, 2024

Τηλεδιάσκεψη Κώστα Κατσαφάδου με το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ήταν προσκεκλημένος στην πρώτη συνεδρίαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, για το 2021.
Θέμα της συνεδρίασης που έγινε με τηλεδιάσκεψη ήταν: Η επανεκκίνηση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η ανάγκη για την ψηφιοποίηση κάθε μορφής επιχειρήσεων του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των logistics και των υπηρεσιών.
Ο κ. Κατσαφάδος στην τοποθέτησή του, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη και στους συνεργάτες του στο ΔΣ του ΕΒΕΠ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική προτεραιότητά της, τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ώστε να περιορισθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. Για αυτό το σκοπό έχει πάρει μια σειρά από μέτρα στήριξης, ύψους τουλάχιστον 7 δις €, ενώ προχώρησε παράλληλα στο άνοιγμα των καταστημάτων μετά από εισήγηση των ειδικών. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε την στήριξη, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να αποφύγουμε τα λουκέτα. Σε ότι αφορά ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι θα είναι σύμμαχος του ΕΒΕΠ στις προσπάθειές του για στήριξη της ανάπτυξης και των ναυπηγικών μονάδων.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ανάφερε ότι επιδίωξη του Επιμελητηρίου, για την οποία κατέστη γνώστης ο Υφυπουργός, παραμένει η ευρύτερη συνεργασία της Cosco με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των επενδύσεων της ΟΛΠ ΑΕ.
Επίσης, στη συζήτηση για την αναβίωση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, επισημάνθηκε ότι, το Επιμελητήριο στηρίζει το σχέδιο «Τρίαινα»για τις ναυπηγικές μονάδες της χώρας, αλλά και ότι θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων για τις οποίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εκατοντάδες επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου.
Μάλιστα, τονίστηκε ότι το Επιμελητήριο πρόσφατα, με επιστολή του στα συναρμόδια Υπουργεία, υποστήριξε τη θέση, ότι τα ελληνικά ναυπηγεία μπορούν να ναυπηγήσουν κάθε τύπο πλοίου δεδομένου ότι, στις ελληνικές ναυπηγικές μονάδες, υπάρχει δέουσα τεχνογνωσία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί.
Η ναυπήγηση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «tailormade» για τις ανάγκες της ελληνικής πολυνησίας στις ελληνικές ναυπηγικές μονάδες, δεν πρέπει να αποτελεί «όνειρο», αλλά μία πραγματικότητα. Ως προς το θέμα των διαλυτηρίων, τονίστηκε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει «παρουσία» στον τομέα, αξιοποιώντας τάχιστα την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα σχετικά χρηματοδοτικά «εργαλεία» καθώς η βιώσιμη ανακύκλωση συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρων περιοχών.
Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε συναντίληψη, ότι η κάθε πλευρά-και από τη δική της θέση ευθύνης – θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση του τοπικού οικονομικού γίγνεσθαι, με την δρομολόγηση σειράς από πρωτοβουλίες, με αναπτυξιακό πρόσημο για την πόλη και το λιμάνι. Δεδομένου ότι στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ο Υφυπουργός κ. Κώστας Κατσαφάδος, περιλαμβάνονται σημαντικά ζητήματα της πόλης τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, πεποίθηση και των δυο πλευρών είναι ότι θα υπάρξει αγαστή συνεργασία, προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων.

By admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *