Καταγγελία για υπερπτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Πάτμο έκανε μέσω των social media ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, προκαλώντας πολιτική αίσθηση.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Εκκωφαντικός θόρυβος πριν από λίγο πάνω από την Πάτμο. Προφανώς πρόκειται για αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία. Σε χαμηλό ύψος. Μέχρι εδώ φθάνει το θράσος της Άγκυρας; Πού είναι τα “ήρεμα νερά” που διακηρύσσει ο Μητσοτάκης;».
Η αναφορά του κ. Αντώναρου έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κάνει λόγο για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και σταθερότητα στο Αιγαίο. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία του, η προκλητικότητα της Τουρκίας φαίνεται να συνεχίζεται και μάλιστα σε περιοχές κοντά σε κατοικημένα νησιά όπως η Πάτμος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει –μέχρι την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ– επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το περιστατικό, ενώ το ΓΕΕΘΑ δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση.
Η τοποθέτηση Αντώναρου, πέρα από την καταγγελία για τη νέα τουρκική πρόκληση, στρέφεται με οξύτητα και κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας ειρωνικά: «Πού είναι τα ήρεμα νερά που διακηρύσσει ο Μητσοτάκης;».
Το περιστατικό, αν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης για τη στάση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.