Αρχείο

Οκτώβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Τε. Οκτ 22nd, 2025
Site-specific παραστάσεις του φεστιβάλ «Τα Ντοκουμέντα του Πειραιά» σε ιστορικούς χώρους της πόλης

Από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025, ο Πειραιάς μετατρέπεται σε ζωντανό σκηνικό ιστορίας, τέχνης και συλλογικής μνήμης, με την έναρξη του νέου φεστιβάλ «Τα Ντοκουμέντα του Πειραιά».

Η τριήμερη δράση «Πύλες Μνήμης – Ο Αρχαίος Πειραιάς» εγκαινιάζει την πολιτιστική διαδρομή που θα διαρκέσει έως τις 28 Νοεμβρίου, με επτά site-specific δράσεις σε ισάριθμα τοπόσημα της πόλης. Το φεστιβάλ προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τον Πειραιά μέσα από την τέχνη, ελεύθερα και καθημερινά.

Επτά τοπόσημα – Επτά δράσεις

  • ΠΥΛΕΣ ΜΝΗΜΗΣ – Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

  • PORTO LEONE – ΘΑΛΑΣΣΑ

  • ΤΡΟΥΜΠΑ

  • GOODBYE

  • ΑΛΑΝΕΣ

  • ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

  • ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η Τρούμπα, οι αλάνες, οι γειτονιές, ο βιομηχανικός και ο αρχαίος Πειραιάς, οι ψαράδες, οι ναυτικοί και η μουσική παράδοση της πόλης, γίνονται μέρος ενός μωσαϊκού site-specific παραστάσεων, αφηγήσεων και μουσικών δράσεων, που «συνομιλούν» με την κοινωνία.

Πρώτη παρέμβαση: Πύλες Μνήμης – Ο Αρχαίος Πειραιάς

Τρεις site-specific παραστάσεις σε τρεις ιστορικούς χώρους:

  • Παρασκευή 24/10, 17:30: Σκευοθήκη Φίλωνος, Υψηλάντου 170, Πειραιάς

  • Σάββατο 25/10, 17:30: Ηετιώνεια Πύλη, Αγωνιστών Πολυτεχνείου & Κανάρη, Δραπετσώνα

  • Κυριακή 26/10, 11:00: Μουνιχία, Ακτή Κουμουνδούρου & Σαγγαρίου, Πειραιάς

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος
Διδασκαλία: Αντιγόνη Αλικάκου

Συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως η Αντιγόνη Αλικάκου, η Γκέλλυ Αυγερινοπούλου, η Μαρία Ιωακειμίδου και άλλοι, μεταμορφώνοντας τους αρχαιολογικούς χώρους σε σκηνές ιστορίας, μνήμης και τραγωδίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

dithepi.gr/el/events/4874

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της πράξης «Καινοτόμες Πολιτιστικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις» του Δήμου Πειραιά, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, και διοργάνωση από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ» και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *